"Škoda Citigo" 82-oje Ženevos automobilių parodoje debiutavo su penkių durų versija

2012 m. kovo 5 d. Ženevos automobilių parodoje „Škoda“ pristatė naujojo mažos klasės modelio „Citigo“ versiją su penkių durų kėbulu. Ši modifikacija jau gegužę bus pradėta pardavinėti daugelio Europos šalių rinkose kartu su trijų durų versija. „Citigo“ – pirmasis „Škoda“ bandymas įsitvirtinti sparčiai augančiame mažų automobilių segmente.

2011 m. pabaigoje naujasis modelis buvo sėkmingai pristatytas „namų“ rinkoje, Čekijos Respublikoje. Nuo šių metų „Škoda Citigo“ bandys užkariauti visiškai naujas rinkas, tokiu būdu prisidėdamas prie čekų markės augimo strategijos. „Škoda“ planuoja iki 2018 m. padidinti savo pardavimus visame pasaulyje iki mažiausiai 1,5 milijonų automobilių per metus. 2011 m. bendrovė pasiekė naują pardavimų rekordą per visą 117 metų verslo istoriją, pardavusi 879 200 automobilių.

Mažylis „Citigo“ yra vienas kompaktiškiausių, bet tuo pat metu ir vienas erdviausių automobilių savo segmente. Tarsi patvirtintas markės šūkį „Simply Clever“, naujasis modelis stebina malonių ir funkcionalių smulkmenų gausa – tokių kaip daiktadėžės rankenėlėje integruotas kabliukas krepšiui, įvairūs daiktų laikymo tinkleliai, gausybė vietų įvairioms smulkmenoms susidėti ir pan.

Be funkcionalumo, „Citigo“ kūrėjai itin didelį dėmesį skyrė ir saugumo elementams, kurie padėjo naujajam modeliui pelnyti aukščiausią - penkių žvaigždučių - įvertinimą "Euro NCAP" saugumo bandymuose. Ir dar viena premjera: naujasis miesto automobilis taip pat yra pirmasis „Škoda“ modelis, ant kurio puikuosis naujasis markės logotipas.

Po „Citigo“ variklio gaubtu montuojamas 1,0 litro darbinio tūrio trijų cilindrų benzininis variklis, kuris bus siūlomas dviejų galios versijų - 44 kW/60 AG arba 55 kW/75 AG. Ekonomiškiausio „Citigo“ varianto vidutinės degalų sąnaudos yra vos 4,1 l/100 km, o CO2 emisija – tik 96 g/km. Tai taip pat vienas geriausių rezultatų mažų automobilių segmente.

Mažiausias „Škoda“ jau spėjo pelnyti ir pirmąjį apdovanojimą: Čekijos „Metų automobilio 2012“ rinkimuose „Citigo“ buvo pripažintas geriausiu miesto automobiliu. Gamintojai tikisi, kad naujasis modelis sėkmingai pasirodys ir Lietuvos „Metų automobilio“ rinkimuose šių metų pabaigoje.

Rubrika: 

Komentarai

Motociklas su stogu. Keistas šitas automobilių segmentas, mat daugumai dar reikėtų turėti ir "normalaus" dydžio automobilį kelionėms į užmiestį. Tik papildomos išlaidos...

atrodo tai labai gerai,manau bus ir superinis auto.

1.4 TSI/90 kW (122 AG) DSG, Adventure Balta 2013 m
1.4 TSI/90 kW (122 AG) DSG, Adventure Balta 2014 m