„Škoda“ atstovai Lietuvoje pradėjo pardavinėti „Rapid“

Nuo vasario 21 d. visi „Škoda“ atstovai Lietuvoje pradeda oficialiai prekiauti naujuoju kompaktinės klasės modeliu „Rapid“. Kompanijos teigimu, tai – vienas moderniausių, bet kartu ir ir vienas pigiausių automobilių savo klasėje.

„Rapid“ pavadinimą, koncepciją ir savybes įkvėpė legendinis „Škoda“ modelis tokiu pačiu pavadinimu, gamintas 1984-1990 m. Naujasis „Rapid“ – čekų automobilių gamintojų atsakas į spartų nedidelių šeimyninių automobilių populiarėjimą, ypač Rytų ir Centrinės Europos rinkose.
Lyginant su tiesioginiais konkurentais, jis turi išskirtinį bruožą – kartu su stiklu atkeliamą bagažinės dangtį. Standartinis bagažinės tūris – 550 litrų, o nulenkus galinės sėdynės atlošą jo talpa gali siekti 1490 litrų.
Naujajam „Rapid“ siūloma plati variklių gama, kurią sudaro penki galios agregatai: keturi benzininiai – 1.2 MPI 55 kW, 1.2 TSI 63 kW, 1.2 TSI 77 kW ir 1.4 TSI 90 kW, bei vienas „common rail“ tipo dyzelinis – 1.6 TDI 77 kW. Šiek tiek vėliau variklių gamą papildys ir 1.6 TDI 66 kW variantas.

Naujasis modelis siūlomas trijų komplektacijų – „Active“, „Ambition“ ir „Elegance“. Pigiausias „Active“ versijos „Rapid“ su 1.2 MPI benzininiu varikliu kainuoja 39 420 Lt (su PVM) ir yra vienas pigiausių tokio tipo automobilių rinkoje. Brangiausia „Elegance“ versija su 1.6 TDI 77 kW turbodyzeliniu varikliu ir gausybe komforto bei saugumo įrangos kainuoja 59 990 Lt (su PVM).

Skaitykite daugiau:

Rubrika: 

Komentarai

Manau bus ARX'o bestseleris. Galėtų Škoda klubui surengti išskirtinę prezentaciją ir pakviesti į svečius visus besidominčius Škoda :)

Idėja nebloga. Taip pat laukiamas ir Citigo. Idomu, kada gi jis pasirodys :)

Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW