Vokietija (Heidės, Serengečio parkas)

6 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
Waidulis
Waidulis portretas
Offline
Last seen: prieš 6 mėnesiai 2 savaitės
Joined: 2010-06-09 14:31
Vokietija (Heidės, Serengečio parkas)

Sveiki,

Neužilgo su šeimyna vyksime automobiliu atostogauti...Galutinis tikslas Heidės ir Serengečio parkai Vokietijoje. Gal kas buvote, turėtumėte patarimų kokių?

Pagrindinis klausimas, ar užteks šeimynai vienos dienos Heidės parke, ar geriau planuoti 2 dienas? Teko girdėti, kad per 1 dieną nespėji visko išbandyti...

Kai grįšime, atsirašysiu kaip ir kas kelionėje buvo...

Darius 1
Darius 1 portretas
Offline
Last seen: prieš 1 mėnesis 1 savaitė
Joined: 2018-04-28 19:08

Buvau ten prieš 10 metų. Reikėtų dviejų dienų. Laikas ten bėga greitai...

Steroidas
Steroidas portretas
Offline
Last seen: prieš 9 mėnesiai 3 dienos
Joined: 2015-05-14 15:23

Būtinai lauksime viso aprašyto maršruto :) Buvo minčių ir mums važiuoti, bet nukėlėme ateičiai :)

Nuo 2018-04: Octavia II 2006m, 77kw

naujokas
naujokas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-03-18 20:27

Tik dvi dienas reikia, buvome pries keleta metu su seimyna ir draugais. Vienos mazokai dienos viska isbandyti, reikia daug begioti ir ilgai laukti eilese jeigu geras oras, jei lyja tai kai kurie atrakcijonai uzdaromi kol nustos lyti :)
Bet bendrai galiu pasakyti, kad nenusivilsite :)
Del serengecio tai irgi geras variantas, pasiimkite vaisiu, darzoviu ir riesutu butinai :)

Waidulis
Waidulis portretas
Offline
Last seen: prieš 6 mėnesiai 2 savaitės
Joined: 2010-06-09 14:31

Taigi, pirmoji tolimesnė kelionė su Superb įvyko. Galutinis tikslas pasiektas – Serengečio ir Heidės pramogų parkai Vokietijoje (tarp jų ten koks 40 km atstumas).

Viso 8 nakvynės. Maršrutas: Vilnius, Olštynas (nakvynė) --> Gdanskas --> Ščečinas (nakvynė) --> Hamburgas --> Bad Falingbostelis (3 nakvynės, parkų lankymai) --> Hanoveris (nakvynė) --> Lodzė (nakvynė) --> Vilnius. Nakvynes užsakinėjome per booking.com, patirčių visokių buvo, ir gerų, ir blogesnių, nes aišku, stengėmės taupyti, tai nesirinkom brangiausių...

Kažkiek duomenų, kam įdomu:
2 suaugę, 2 vaikai;
Pravažiuotas atstumas – 3100 km;
Vidutinės kelionės sąnaudos (kompo) – 5.2 l/100 km;
Galutinės išlaidos susumavus viską (bilietai, kelionė, nakvynės, maitinimas, ledai ir t.t.) - 1700 eur.

Patarimai/pastabos:
1. Pirmiausia siūlyčiau apsilankyti Serengečio parke (mes taip ir darėme), tik tada Heidės parke, nes jei atvirkščiai, tai po Heidės parko nebežinosit, ką veikti Serengečio parke, apart gyvūnų peržiūros. Serengečio parke irgi yra atrakcionai, tik daug paprastesni, todėl verta pradėti nuo jų, ir tada eiti link įdomesnių.
2. Serengečiui tikrai užtenka 1 dienos, o Heidės parkui siūlyčiau imti 2 dienų bilietą, nes per vieną dieną galima nespėti visko peržiūrėti ir išbandyti.
3. Parkuose lankytis siūlyčiau darbo dienomis, nes savaitgaliais žmonių tikrai daug, ypač Heidės parke, eilės prie stipriausių atrakcionų gali būti iki 50 min., paprastesnių mažiau, vidutiniškai siūlyčiau vertinti 30 min. normalesniam atrakcionui. Mes buvome šeštadienį ir sekmadienį, šeštadienį buvo labai daug žmonių, sekmadienį jau jautėsi, kad daug mažiau – eilės buvo mažesnės. Aišku, galima pirkti brangesnį bilietą ir įgaunate teisę eiti be eilės :))
4. Mažesniems vaikams, o gal net ir suaugusiems, rekomenduoju einant į Heidės parką pasiimti sausų drabužių komplektą (pradedant nuo apatinių, kojinių, maikučių), nes yra tokių atrakcionų, kur kiaurai permirkstama...beje, jis labiausiai ir patiko mano mažajam (lipi į tokį laivelį ir plauki tam tikra trasa, o laivelyje ir krantuose stovi vandens patrankėlės, ir žodžiu praeiviai ir laivai šaudo vieni į kitus, žiauri pramoga :))
5. Heidės parke vyksta piratų šou, 1 kartą dienoje, 17 val. Jų laiku. Siūlyčiau pažiūrėti, nors ir vokiečių kalba, bet akrobatikos elementai tikrai patiko;
6. Nakvynės tuose parkų regionuose (Soltau miestelis ir aplink) pakankamai brangios. Jei miegosite toliau ir važiuosite pvz. 100 km, bus jau smarkiai pigiau;
7. Serengečio parke "bus trip" neverta imti (asmeniui 5.5 euro berods), geriau važiuokite tą gyvūnų apžiūros maršrutą su savo mašina, sustosit kur norėsit ir geriau apžiūrėsit. Nešokinėja ir nesibado tie gyvūnai, tik prieina prie atidaryto lango. Nebent Vokiškai suprantate, nes autobuso vairuotojas dirba ir gidu vairuodamas ir pasakoja kažką :).

Žodžiu kelionė davė tam tikros patirties ir pan. Heidės parkas tikrai įspūdingas, išbandėme visus atrakcionus, išskyrus leliukiškus. Susipažinau su Vokietijos autobanais, bet nieko ten baisaus nėra, kaip čia bandė mane prigąsdinti, jaučiasi vairuotojų kultūra. Šiaip nevažiavau greičiau negu 140 km/h, ir tai tiek spaudžiau tik Lenkijos mokamame greitkelyje, Vokietijos autobane 130 laikiau, ne malkas vežiau, nerizikavau. Vokietijoje beje labai daug greitkelių remontų, atitinkamai ir kamščių daug formuojasi. Kas liečia Lenkiją, į priekį važiavau per Olštyną, o tada link Gdansko ir per viršų, bet jei taupot laiką, tada siūlyčiau per ten nevažiuoti, ten žiaurūs kamščiai net darbo dienom...ten kažkaip tie kurortiniai miestai beveik susijungę, važiuoji vos ne 50 km gyvenviete, ir visi vos velkasi, žodžiu žiauriai perkrautas kelias vasaros metu, galbūt dėl gero oro. Lenkijoje mokamame greitkelyje (grubiai Varšava ir link Vokietijos sienos) paliksite apie 20 eurų. Auto siurprizų nepateikė, tik reiks prie progos vėl išsilyginti ratlankius, nes prie 130-140 km/h jau vairas lengvai drebėjo.

Tiek, jeigu kažkas ruošiatės ir bus klausimų, klauskit, atsakysiu iš patirties.

P.S. Oras beje papuolė žiaurus – ant tos antros karščio bangos papuolėme. Visur, kur miegojome – kondišų nebuvo :). Bet parkuose kaip ir neblogai, nes yra daug šešėlių, vandens pramogų, tai galima atsivėsinti...neskaitant gėrimų ir ledų, ant kurių tikrai nemažai išėjo, nors ir nešėmės savo maisto ir vandens :).

Škoda Kodiaq RS 2019m., 4x4, 2l CR TDI, 176kw, DSG.
Škoda Superb Combi 2012m., 4x4, 2l CR TDI 103kw, DSG. Parduota.
Škoda Fabia hečbekas 2002m. 1.9l sdi, 47kw, mech. Utilizuota.
Škoda Octavia Combi 1999m., 2.0l, 85kw, benzinas/dujos, mech. Parduota.

naujokas
naujokas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-03-18 20:27

Super, dziugu, kad apsilankete ir papromogavote :)