Degalų bako dangtelio užrakto keitimas

5 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
Vilis
Vilis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 mėnesiai 1 savaitė
Joined: 2014-11-04 19:28
Degalų bako dangtelio užrakto keitimas

Sveiki visi,

Pastarąsias savaites pradėjo strigti degalų bako užraktas "Škoda Superb 2 combi". Jis kartais atsirakina o kartais ne. Tuomet reikia užrakinėt ir atrakinėti mašiną kol iš kokio 5 - 10 karto atsirakina. Tas puikiai girdima ausimi. :D Pats užsifiksavimas veikia kuo puikiausiai, bet tik atrakinimas stringa. Tai padariau išvadą, kad tikriausiai varikliukas jau atidirbo, nes užsirakinti tai kuo puikiausiai užsirakina. :)

Tai va apskambinus auto dalių parduotuves niekas nepasiūlė man įsigyti užrakinimo mechanizmo. :///

Į Škodą nedrysau skambinti, nes kaina turbūt nebus mažiau nei 150 eurų. Čia mano tokia subjiektyvi nuomonė bentjau. :D

Tai pasiskambinau į savo pamėgtą Škoda dalių šrotą Šiltnamių gatvėje Vilniuje ir jie kaip ir dažniausiai visko turi ir pasiūlė už 20 eurų. Tai šiandien man vairuotojas atvežė. Kažkaip kilo klausimas kaip jis keičiasi, tai vėl jiems pasiskambinau ir užklausiau. Tai jie pasakė, kad "reik prasiardyti bagažinę ir iš ten prieinama pakeisti...." Bet kažkaip sudvejojau apžiūrėjęs bagažinę, nes viskas taip stangriai padaryta, kad nekyla nes ranka nuo ko pradėti ardyti. ://

Tuomet namie pagooglinus atradau labai puikų video kaip keičiasi VW Sharan + alchambra + seat. Tai kažkaip labai panašiai pasirodė ir pas Škodą.

Įkeliu linką, gal kam pravers ši informacija, o pats bandysiu pasikeisti rytoj. Sėkmės man. :DDD

https://www.youtube.com/watch?v=WKMtpKT7ot8

Vytautas_LT
Vytautas_LT portretas
Offline
Last seen: prieš 2 mėnesiai 1 diena
Joined: 2015-10-02 07:53

Gera informacija. Ačiū. :)

2006 Škoda Octavia 1.9 TDI
1999 Škoda Octavia 1.9 TDI 4x4

Vilis
Vilis portretas
Offline
Last seen: prieš 9 mėnesiai 1 savaitė
Joined: 2014-11-04 19:28

Užrakto keitimo pasakojimas NR. *2. :D

Pratęsiu pasakojimą apie keitimą. ;)
Žodžiu aną savaitę trečiadienį nupirkau naudotą užraktą iš šroto už 20eurų, bet vis man ramybės nedavė mintis kokia šio daikto yra kaina naujo...
Tai nutariau kitą dieną paskambinti į Škodą. Tai va pasiskambinus ir užklausis kainą, gavau šoką keliantį atsakymą. :///D
Naujo kaina 27eur su pvm. :DDDDD Iškart nesvarsčius užsakiau detalę. Pristatymą pažadėjo kitą savaitę.
Na aišku jau ir iš šroto nupirkta, tai nusprendžiau jiems paskambint ir suvėmiau istoriją, kad netinka pajungimas, davė su 2iem laidais, o ale pas mane reikia su 4iais. :DD Tai sako okey, atvežk ir priimsim.. Tai senu daiktu atsikračiau, beliko sulaukti naują. Netikėtai po pietų skambina ir sako, kad jau atvežė ir galiu atvykti apsiimti detalę. Pasakė, kad kažkas užsakė, kad atsargoje būtų sandėlyje, tai sutapo su mano užsakymu. Aišku labai nudžiugino, kad po užsakymo dalis atvyko per pusdienį.

Greit susitvarkius darbe, pavyko nulėkti iki 19h ir apsiimti užraktą. Pavažiavau į atokią vietą ir nusprendžiau pasikeisti. Tai bako dangtelis visas išsiimė vos atsukus vieną varžtelį žvaigždutę. Nieko nereikėjo laužyt ir užkišinėt kaip mano rastame video. Viskas kaipmat išsiimė. :)

Tai va tas varikliukas labai paprastai nusiimė, tik iškilo dilema, kad pajungimo laidas eina per mažą korpuso skylę ir ten randasi laido pajungimas. Kaip nudorytame video, tai pajungimas (fiškė) jungiasi ant pačio varikliuko, o maniškis su išeinančiu laidu. Tai, kad pajungti fiškę reikėjo išardyti dalį šono bagažinės viduje. O tam, kaip pirmą kart ardant ją, teko daug atrasti paslėptų varžtelių. :D Tai grubiai per gerą valandą neskubant pasikrapščiau ir pasikeičiau. :)))

Paveiksliukai: 

Škoda Kodiaq RS

BamLT
BamLT portretas
Offline
Last seen: prieš 5 mėnesiai 2 savaitės
Joined: 2016-02-24 10:51

Srote ne tik kad auksu prekiauja, bet dar ir su kokiu marozu tenka bendraut. Ne pirma karta pastebeta, kad pas atstova (nebutinai skoda), nauja dalis buna beveik uz tokia pat kaina arba kartais net pigesne nei srote.

Škoda Superb 2012 m. 103 kW 2.0 TDI

naujokas
naujokas portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 1 mėnesis
Joined: 2011-03-18 20:27

Kaip pavizdys: reikejo perdeti naujus ledus i savo Superba, tad teko pirkti dvi apatines groteles srotuose pasiule atvezti devetas uz ~60 e. berods, o ARX'as per dvi dienas atveze visiskai naujas uz 40 eur. :) I srota paskambinus ir pasakius kad is oficialaus dilerio gavau daug pigiau, tai anie paprastai pasake pas mus tokios kainos, tai pasiuliau kita karta pirkti naujas is dilerio ir uzsimesti kelis eur. bus geresnis biznis :D