Atsiprasau, taciau uzduosiu asmeniska klausima. Ar Tonis vedes? Jei taip, tai zmonai dziugsmas. Jei ne, tai viskas aisku. Man irgi tekdavo paciam valgyti gaminti, visokio margumyno pridarydavau, tik aisku is knygu. Nors gali buti variantas, kad gaminimas mielas sirdziai.
Suprantama, skonio reikalas:), bet vidui tai farsas. Dvi sukapojau-iki siol sotus:)
Tai jo, bet ne siaipdėl paprikos, bet dėl keptos paprikos. Negaliu pakęsti betkokios daržovės panašios busenos. Ar tai būtų pamidoras, ar svogūnas. :Sp
Tik ka po vakarienes, man patiko:troskinta sviezia zuvis su citrinu sulciu padazu.
Zuvies file gabaliukus perpjauname pusiau.
Zuvi pradedame kepti, pabarstome druska, pipirais ir paprikos milteliais. Trumpai pakepus i keptuve ipilame stikline balto vyno arba vandens ir apverciant zuvi atviroje keptuveje troskiname apie 10 min
Kol zuvis troskinasi pasiruosiame padaziuka su citrinos sultimis: i inda isspaudziame vienos citrinos sultis, imusame kiausinio tryni ir ipilame truputi alyvuogiu aliejaus. Viska gerai isplakame.
Kai zuvis baigia troskintis, mazdaug po 10 min, supilame paruosta sitrinu padaza ant zuvies ir dar troskiname apie 2 min.
Istroskinta zuvi dedame i lekste ir apipilame padazu
As garnyrui pasigaminau morku su cesnaku salotas ir apibarsciau petrazolem. Jus galite improvizuoti savaip.
Vakar buvo labai velyva vakariene tad reikejo kazka ant greicio pasigaminti. Sprandine kepta keptuveje su granatu padazu ir orkaiteje keptomis bilvytemis su suriu. Uztrukau tik 30 min.
Granatu padazas bent jau man labai skaniai (gerai) tinka prie mesos. Jis gaminamas taip: i ikaitinta keptuve idekite gabaliuka sviesto, kai jis istirpsta ipilkite granatu sulciu (sulciu kiekis priklauso kiek noresite padazo). Dviep porcijom uztenka nepilnos stiklines sulciu. Jeigu atrodys permazai, galite dapilti daugiau. Pakaitinus apie 30 min trupuciuka psudom ir ilasinam siek tiek citrinos sulciu. Dar pakaitinam apie 1 - 1,5 min. Viskas, padaza pilame ant mesos.
Tokiam padaze galima ir mesa kepti - skonio reikalas.
Soti vakariene, keptos kepeneles su svieziu pomidoru padazu. Kepeneles postambiai supjaustom ir pamerkiam piene
Kokia valandziuke pamirke, nupyle piena padruskiname, papipiriname ir palaikome dar koki pusvalanduka
Po to kepeneles apvoliojame miltuose ir kepame is abieju pusiu kol graziai paskrus. Neperkepkite nes kepeneles bus kietos
Padazo paruosimas: Keptuveje istirpinam kelis gabaliukus sviesto ir pakepinam keleta skilteliu cesnako
Toliau i keptuve sutarkuojame du pomidorus, padruskiname, papipiriname, isspaudziame puse citrinos ir patroskiname apie 5 min. I pabaiga as dar pabarstau petrazoliu, nes svieziu neturiu. Citrinos galima ir nespausti - skonio reikalas
fu fu kepeneles :D
siaip skaniai atrodo, bet nemegstu organus valgyti.
O as sivakar pasigaminau kiaulienos sonkauliukus. Per pietus uzsimarinavau, vakare issitroskinau
Marinatas: 1butelys megstamo alaus, svogunas, cesnako kokios 5-6 skilteles, supjaustom svoguna ir cesnaka. Mesa itrinam druska, baziliku ir rozmarinu. viska uzpilame alumi. Paliekam marinuotis. Vakare kisam i orkaite ir kepam apie valanda.
Prie to pacio tinka bulviu kose ir rauginti kopustai :)
niam niam
eiga: margarina turi but minkstas kambario temperaturos (neistirpintas) imame mikseri. ir margarina+cukru+kiausinius gerai sumaisome, soda pagesinam actu arba citrinos rukstim, tada greit dedam i grietine ir soda sumaisyta su grietine pilame i seniau mineta misini, viska sumaisom palaipsniui dedami miltai. ir viskas baigta :) galite per puse atskirti mase ir viena puse sumaisyti su kakava. galite ideti megstamu uogu vidun...(pvz. vysniu uogienes be kauliuku tada i tesla maziau cukraus pilkit nes bus per saldu) galit razinas ar riesutus, pagal savo fantazija. :) KEKSIUKA KEPAME 180, 160, LAIPS. TEMP. APIE PUSVALANDI. TURETU GRAZIAI PAKILTI KAIP PAS MANE :D
na va, tonis sako kad retai cia uzeinu... kai pradesiu rasyt visus receptus tai nusibos skaityt :)
eiga: margarina turi but minkstas kambario temperaturos (neistirpintas) imame mikseri. ir margarina+cukru+kiausinius gerai sumaisome, soda pagesinam actu arba citrinos rukstim, tada greit dedam i grietine ir soda sumaisyta su grietine pilame i seniau mineta misini, viska sumaisom palaipsniui dedami miltai. ir viskas baigta :) galite per puse atskirti mase ir viena puse sumaisyti su kakava. galite ideti megstamu uogu vidun...(pvz. vysniu uogienes be kauliuku tada i tesla maziau cukraus pilkit nes bus per saldu) galit razinas ar riesutus, pagal savo fantazija. :) KEKSIUKA KEPAME 180, 160, LAIPS. TEMP. APIE PUSVALANDI. TURETU GRAZIAI PAKILTI KAIP PAS MANE :D
na va, tonis sako kad retai cia uzeinu... kai pradesiu rasyt visus receptus tai nusibos skaityt :)
jei visi bus apie tortus ir pyragus tai tikrai, kad nusibos :bigsmile:
O siaip tai pasidalinkite viskuom ka zinote, pabandysim ka nors patys pasidaryti
As irgi prisijungsiu prie sitos temos :)
Be komentaru, kad vyrai geriausi kulinarai :) Kad ir siandien 45 zmones skaniai pavalgidinau :)
Siaip turiu nebloga receptuka duonai:
Trims kepaliukams reikes:
1. Litros vandens
2. 1,5 kg miltu
3. 21 g mieliu
4. 2-ieju sauju cukraus
5. 1,5 sauksto druskos
6. 5 saukstu aliejaus
Gaminimas:
Puse kiekio miltu, dubenyje, sumaisome su litra vandens, mielemis ir cukrumi. Tada ta dubeni aptraukiame plevele ir laikome nemaziau valandos, kol viskas iskils. Reikia laikyti ganetinai siltai, namu salygomis net nelabai issivaizduoju tokios vietos, bet gal ka sugalvosit :)
Po geros valandos i ta mase sudedame dar kokius 400g miltu, druska ir alieju, maisome tol kol nebelips prie pirstu, tam sunaudoti reikes likusio miltu kiekio. I formeles (apie 5cm gylis, 18cm ilgis, 10cm plotis) sudedame po 750 g teslos, pries tai formeles ispurksti aliejumi. Tada tas formeles uzdengti virtuviniu ranksluostuku ir laukti kol tesla iskils virs formeles krastu apie 1,5 cm. Tada saunam i orkaite, 9 minutes kepam auksciausia temperatura, o tada paziurim i vidu ir sumazinam temperatura beveik iki minimumo ir dar kepam apie 28 minutes.
siandienos vakariene
Kiaulienos suktinukai:
Jums reikes 1kg nugarines be kaulo (supjaustom kaip karbonada, ismusam, prieskoniuojam, marinuojam 2h)
I suktinuko vidu dedame, paprikos, morkos ir dziovintos slyvos gabaliuka. Persmeigiame dantu krapstuku, kad laikytusi.
Apkepam ir saunam i orkaite pasitroskinti dar pusvalanduka.
Marinavau: kiausiniai, druska, pomidoru padazas, garstycios, medus.
pries troskinant, dar karta istepiau pomidoru padazo, garstyciu ir medaus misiniu. Apibarsciau pipirais ir baziliku.
O dabar laukiu kol issitroskins :)
siandienos vakariene
Kiaulienos suktinukai:
Jums reikes 1kg nugarines be kaulo (supjaustom kaip karbonada, ismusam, prieskoniuojam, marinuojam 2h)
I suktinuko vidu dedame, paprikos, morkos ir dziovintos slyvos gabaliuka. Persmeigiame dantu krapstuku, kad laikytusi.
Apkepam ir saunam i orkaite pasitroskinti dar pusvalanduka.
Marinavau: kiausiniai, druska, pomidoru padazas, garstycios, medus.
pries troskinant, dar karta istepiau pomidoru padazo, garstyciu ir medaus misiniu. Apibarsciau pipirais ir baziliku.
O dabar laukiu kol issitroskins :)
Susmulkinta cesnaka ir stmabiai tarkuotas morkas pakepinau ant alyvuogiu aliejaus troskintuveje. Po to sudejau kiauliena supjaustyta kubeliais. Druskos su pipirais pagal skoni. Po 30-40 min troskinimo, ant virsaus sudejau bulvites fri :shy: bulves pasibaige buvo.
Siandien pusrytukai is sviezios namines baltos duonos. Balta duonyte ismirkyta kiausinio-pieno plakinyje su vaniles skoniu ir paskrudinta keptuveje. Labai gardu su uogiene kuria jus labiausiai megstate.
Super pusrytukai
Siaip skonis neblogas, bet ne kiekvienam. Jogurta reikia paruosti, kad nebutu saldus :)
Sugalvojau vakar duonos issikepti. Sumaisiau tesla ir palikau parai pastoveti
Siandien atrode stai kaip
Paruosta kepti
Po 20 min kepimo
Po 35 min kepimo
Pagaliau po 70 min iskepe. Kepiau pirma karta, buvo nezinomybe
:) buvau vedes, dabar ne :)
Jau po vakarienes. Idaryta paprika su bulvytemis
150 kg :bigsmile:
Kas cia tau, toni, pastaruoju metu vis prisvilini... :D
(Tik nesupyk, komentuoju, nenoredama nieko blogo pasakyti :) )
Beje, kaip duoneles skonis gavosi?
Šito tai kazkaip nenorėčiau paragaut... :Sp
EX 96 Felicia 1,3 LPG
94 Audi 80 avant 1,9 TDI
Duonos tik plutele paskrudus:), o skonis ..... valgyt galima, siek tiek rugstoka :)
Ko?
jauciu paprikos :) yra zmoniu kurie ju nevalgo :)
Octavia 2,0 TDI
Suprantama, skonio reikalas:), bet vidui tai farsas. Dvi sukapojau-iki siol sotus:)
idaryta paprika tai jega :) tik as ispjaunu koteli ir prikemsu, o ne virsu nupjaunu.
O stai ir mano siandienos vakariene. Troskinta jautienos sprandine su ryziais saldziarugsciame darzoviu padaze
p.s. fotografuota su telefonu tai geltonoji paprika atrodo kaip bulve :D
'06 Octavia 2.0l 147kw vRS TFSI
Niam niam. O zurnalas prie komplekto?:)
tai kas be ko :D
'06 Octavia 2.0l 147kw vRS TFSI
Tai jo, bet ne siaipdėl paprikos, bet dėl keptos paprikos. Negaliu pakęsti betkokios daržovės panašios busenos. Ar tai būtų pamidoras, ar svogūnas. :Sp
EX 96 Felicia 1,3 LPG
94 Audi 80 avant 1,9 TDI
Uzjauciu :) troskinta paprika tokia sultinga, skanumelis:)
Paprasta, skanu ir greita:
Ir dar sotu. Tik per mažai ridikėlių buvo :(
EX 96 Felicia 1,3 LPG
94 Audi 80 avant 1,9 TDI
O jei dar lasiniu bryzas butu - ukiskai
Tik ka po vakarienes, man patiko:troskinta sviezia zuvis su citrinu sulciu padazu.
Zuvies file gabaliukus perpjauname pusiau.
Zuvi pradedame kepti, pabarstome druska, pipirais ir paprikos milteliais. Trumpai pakepus i keptuve ipilame stikline balto vyno arba vandens ir apverciant zuvi atviroje keptuveje troskiname apie 10 min
Kol zuvis troskinasi pasiruosiame padaziuka su citrinos sultimis: i inda isspaudziame vienos citrinos sultis, imusame kiausinio tryni ir ipilame truputi alyvuogiu aliejaus. Viska gerai isplakame.
Kai zuvis baigia troskintis, mazdaug po 10 min, supilame paruosta sitrinu padaza ant zuvies ir dar troskiname apie 2 min.
Istroskinta zuvi dedame i lekste ir apipilame padazu
As garnyrui pasigaminau morku su cesnaku salotas ir apibarsciau petrazolem. Jus galite improvizuoti savaip.
Skanaus
Cia gal labiau titu - Zuvis su kraujo padazu ;)
Atrodo skaniai. Gerai kad ka tik pavalges.
Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW
Cia paprikos milteliai kalti atsivezti is Egipto
Tai as supratau. Tai is egipto turbut ne tik paprikos atsivezei?
Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW
Suprantama :D , tik apie tai garsiai nekalbesim ;)
I PM gali parasyt tyliai ;) Labai idomu.
Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW
Nenukrypkit nuo temos, Egis istrins:)
Siandien sugalvojau saldytuva siek tiek atlaisvinti nuo likuciu ir gavosi stai tokia vakariene: pica kitaip
Paemiau tortilijos blynus
Istepiau kecupu
Papjausciau trupuciuka rukytu lasinuku
Apibarsciau petrazolemis
Trupuciuka mozzarellos surio
Viska beruosdamas pasikepinau farsa su svoguniukais, cesnaku, pipiriukais, baziliku. Idejau du saukstus sitrinu padazo.
Sudejau farsa ir apibarsciau Italisku zoleliu misiniu
Atejo eile suriui
Istepiau antra tortilijos blyna kecupu
Ji uzdejau ant jau sudetu sluoksniu ir i mikrobange 2,5 min. Vaizdas nekoks, bet skonis super, pirstus galima apsilaizyt
Vakar buvo labai velyva vakariene tad reikejo kazka ant greicio pasigaminti. Sprandine kepta keptuveje su granatu padazu ir orkaiteje keptomis bilvytemis su suriu. Uztrukau tik 30 min.
o ka mesai duoda granatu sultys? cia marinavai ar tik kepant idejai?
Octavia 2,0 TDI
Granatu padazas bent jau man labai skaniai (gerai) tinka prie mesos. Jis gaminamas taip: i ikaitinta keptuve idekite gabaliuka sviesto, kai jis istirpsta ipilkite granatu sulciu (sulciu kiekis priklauso kiek noresite padazo). Dviep porcijom uztenka nepilnos stiklines sulciu. Jeigu atrodys permazai, galite dapilti daugiau. Pakaitinus apie 30 min trupuciuka psudom ir ilasinam siek tiek citrinos sulciu. Dar pakaitinam apie 1 - 1,5 min. Viskas, padaza pilame ant mesos.
Tokiam padaze galima ir mesa kepti - skonio reikalas.
tai tonis kazkam geras vyras bus... :) superinis. :))
Madam, kazkodel labai retai sioj temoi pasirodot:)
man rodos ji dazniau prades rodytis forume kai nusipirks pagaliau skoda :)
1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04
Soti vakariene, keptos kepeneles su svieziu pomidoru padazu. Kepeneles postambiai supjaustom ir pamerkiam piene
Kokia valandziuke pamirke, nupyle piena padruskiname, papipiriname ir palaikome dar koki pusvalanduka
Po to kepeneles apvoliojame miltuose ir kepame is abieju pusiu kol graziai paskrus. Neperkepkite nes kepeneles bus kietos
Padazo paruosimas: Keptuveje istirpinam kelis gabaliukus sviesto ir pakepinam keleta skilteliu cesnako
Toliau i keptuve sutarkuojame du pomidorus, padruskiname, papipiriname, isspaudziame puse citrinos ir patroskiname apie 5 min. I pabaiga as dar pabarstau petrazoliu, nes svieziu neturiu. Citrinos galima ir nespausti - skonio reikalas
Padaza pilame ant kepeneliu ir kapojame :D
fu fu kepeneles :D
siaip skaniai atrodo, bet nemegstu organus valgyti.
O as sivakar pasigaminau kiaulienos sonkauliukus. Per pietus uzsimarinavau, vakare issitroskinau
Marinatas: 1butelys megstamo alaus, svogunas, cesnako kokios 5-6 skilteles, supjaustom svoguna ir cesnaka. Mesa itrinam druska, baziliku ir rozmarinu. viska uzpilame alumi. Paliekam marinuotis. Vakare kisam i orkaite ir kepam apie valanda.
Prie to pacio tinka bulviu kose ir rauginti kopustai :)
niam niam
'06 Octavia 2.0l 147kw vRS TFSI
o as siandien kepiau keksiuka seimai :) gavosi labai neblogas, paprasta skanu ir graita :) tik foto neturiu. prie arbatos ar prie kavos labai liuks.
sudetis:
200g sviesto, dejau margarina kepimui.
puse stikline cukraus(pagal skoni)
2 arbat. saukst. sodos
3 kiausiniai
2 stiklines miltu
6 valgom. saukstai grietines dejau 30% riebumo.
2 valg.saukst. kakavos
eiga: margarina turi but minkstas kambario temperaturos (neistirpintas) imame mikseri. ir margarina+cukru+kiausinius gerai sumaisome, soda pagesinam actu arba citrinos rukstim, tada greit dedam i grietine ir soda sumaisyta su grietine pilame i seniau mineta misini, viska sumaisom palaipsniui dedami miltai. ir viskas baigta :) galite per puse atskirti mase ir viena puse sumaisyti su kakava. galite ideti megstamu uogu vidun...(pvz. vysniu uogienes be kauliuku tada i tesla maziau cukraus pilkit nes bus per saldu) galit razinas ar riesutus, pagal savo fantazija. :) KEKSIUKA KEPAME 180, 160, LAIPS. TEMP. APIE PUSVALANDI. TURETU GRAZIAI PAKILTI KAIP PAS MANE :D
na va, tonis sako kad retai cia uzeinu... kai pradesiu rasyt visus receptus tai nusibos skaityt :)
jei visi bus apie tortus ir pyragus tai tikrai, kad nusibos :bigsmile:
O siaip tai pasidalinkite viskuom ka zinote, pabandysim ka nors patys pasidaryti
'06 Octavia 2.0l 147kw vRS TFSI
Siandien iskepiau du kepaliukus duonos:)
Tas suraikytas kepaliukas tai kažkaip atrodo kad neiškepęs iki galo, tešla limpanti dar. Arba akys apgauna foto.
Ex '06 Škoda Octavia Combi TDi
VAG forever...
As irgi prisijungsiu prie sitos temos :)
Be komentaru, kad vyrai geriausi kulinarai :) Kad ir siandien 45 zmones skaniai pavalgidinau :)
Siaip turiu nebloga receptuka duonai:
Trims kepaliukams reikes:
1. Litros vandens
2. 1,5 kg miltu
3. 21 g mieliu
4. 2-ieju sauju cukraus
5. 1,5 sauksto druskos
6. 5 saukstu aliejaus
Gaminimas:
Puse kiekio miltu, dubenyje, sumaisome su litra vandens, mielemis ir cukrumi. Tada ta dubeni aptraukiame plevele ir laikome nemaziau valandos, kol viskas iskils. Reikia laikyti ganetinai siltai, namu salygomis net nelabai issivaizduoju tokios vietos, bet gal ka sugalvosit :)
Po geros valandos i ta mase sudedame dar kokius 400g miltu, druska ir alieju, maisome tol kol nebelips prie pirstu, tam sunaudoti reikes likusio miltu kiekio. I formeles (apie 5cm gylis, 18cm ilgis, 10cm plotis) sudedame po 750 g teslos, pries tai formeles ispurksti aliejumi. Tada tas formeles uzdengti virtuviniu ranksluostuku ir laukti kol tesla iskils virs formeles krastu apie 1,5 cm. Tada saunam i orkaite, 9 minutes kepam auksciausia temperatura, o tada paziurim i vidu ir sumazinam temperatura beveik iki minimumo ir dar kepam apie 28 minutes.
Skanaus :)
P.S. teslos maisymui naudokit vienkartines gumines pirstines :)
Suraikytas kepaliukas gavosi super, is nuotraukos to nepamatysi. Suraikytas dar siltas
siandienos vakariene
Kiaulienos suktinukai:
Jums reikes 1kg nugarines be kaulo (supjaustom kaip karbonada, ismusam, prieskoniuojam, marinuojam 2h)
I suktinuko vidu dedame, paprikos, morkos ir dziovintos slyvos gabaliuka. Persmeigiame dantu krapstuku, kad laikytusi.
Apkepam ir saunam i orkaite pasitroskinti dar pusvalanduka.
Marinavau: kiausiniai, druska, pomidoru padazas, garstycios, medus.
pries troskinant, dar karta istepiau pomidoru padazo, garstyciu ir medaus misiniu. Apibarsciau pipirais ir baziliku.
O dabar laukiu kol issitroskins :)
'06 Octavia 2.0l 147kw vRS TFSI
tai skanaus :D
Octavia 07 1.9 TDI
Siendienos pietus-vakariene
Troskinta kiauliena.
Susmulkinta cesnaka ir stmabiai tarkuotas morkas pakepinau ant alyvuogiu aliejaus troskintuveje. Po to sudejau kiauliena supjaustyta kubeliais. Druskos su pipirais pagal skoni. Po 30-40 min troskinimo, ant virsaus sudejau bulvites fri :shy: bulves pasibaige buvo.
Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW
Vakar iskepiau baltos duonos
gerai atrodo :)
1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04
Siandien pusrytukai is sviezios namines baltos duonos. Balta duonyte ismirkyta kiausinio-pieno plakinyje su vaniles skoniu ir paskrudinta keptuveje. Labai gardu su uogiene kuria jus labiausiai megstate.
Super pusrytukai
taviske tave ant ranku turetu nesioti jei tokius pusrycius i love nesi :)
1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04
Tai, kad skirtingos svorio kategorijos:D manes nebepakelia nebent mintyse :bigsmile:
Nu ir tuo jau galetum dziaugtis :D
Octavia 07 1.9 TDI
Siandien vakariene tik tokia, sviezia kepta zuvyte:)
Puslapiai