Čia jau menas , Tonis gal kulinaras-konditeris profesionalas? ar viskas savo malonumui? Kažkaip dėl savęs snaiges iš tešlos neprisiruošciau pjaustyt, valgyt galima ir gerai, o estetinis vaizdas džin. Bet čia tai liuks...
Kurnik receptas
Tesla: 350 gr miltu, 100 gr sviesto, 1 kiausinis, 50 ml pieno, 3 valg.saukatai grietines, sodos (as dejau arbat.sauksteli kepimo milteliu).
Lietiniai: 1 kiausinis, 350 ml pieno, 5 valg.saukstai su kaupu miltu, druskos.
Idaras: 700 gr virtos vistienos, 30 gr sviesto, 2 valg.saukstai miltu, pieno, 500 gr grybu, 1 svogunas, 1 stikline ryziu, petrazoles, pipirai, prieskoniai, zoleles.
Tesla- istrinam sviesta, kiausini, supilam piena. Grietineje nugesinam soda, suberiame miltus ir gerai ismaisom. Dedame i saldytuva 40 min.
Iskepam lietinius. Man gavosi 5 vnt.
Vistienos idaras- vistiena suplesom nedideliais gabaliukais. Is sviesto, miltu ir pieno padarom bechamelio padaza, dedame prieskonius savo nuoziura. Kai padazas pradeda tirsteti sudedame vistiena ir gerai ismaisom.
Grybu idaras- svoguna su grybais gerai pakepiname, druska, prieskoniai.
Ryziu idaras- isverdame ryzius, druska, petrazoles.
SURINKIMAS: tesla daliname i dvi nelygias dalis. Vienas turi buti truputi didesnis. Is mazesnio gabalo kociojam pagrinda. Jis turi buti 3-4 cm didesnis nei iskepti lietiniai. Ant pagrindo dedame vista, lietini, ryziu,lietini, grybus, lietini ir t.t. Kai visus lietinius sudeliosit, ant idaro virsutinio sluoksnio dedate is didesnio teslos gabalo iskociota blyna. Uzdejus virsu, pagrindo krastus pakelaime ir sulipdome su virsutiniu sluoksniu. Kai uzdesite virsu, teslos pertekliu nupjaukite ir is jos pasidarykite pagrazinimus. Kepti reikia pusantros valandos 180 laipsniu. SKANAUS :)
Lietiniai
As tai ant dietos, ir padariau didele klaida kad i sia tema uzlindau :) Super gerai atrodo, speju, kad dar skaniau yra nei atrodo :) Pagarba ir spaudziu desine uz tokius sedevrus :)
Pradzioj kepiau orkaitej. Matesi pagal forma. Dabar nusipirkes duonkepe. Tik nepagalvokit, kad duonkepe tai pati iskepa. Dabar, mazdaug po menesio po ilgu bandymu suradau savo recepta kur ir iskepa graziai ir skonis geras :)
blyn... skaudi sita tema, kai per visa diena suvalgyta: gabaliukas vistienos, cipsu pakelis su drauge per pus... ir du buteliai alaus...
Kaip jaustis? atvaziavo pas mane, pagulejom, paziurejom tv, o valgyt tai uzmirso padaryt.... :D
Kas be ko burbulas, kai jo vardas eina kaip prekinis zenklas, tai jam visur reikia reklamuotis, kad vardo kaina nekristu, o kad ten jis stabuklus kazkokius daro tai pasaku pasakos, kazkaip abejoju, kad iskarto jis isvirtu cepelinus, vedarus ar sakoti iskeptu :)
Pradzioj kepiau orkaitej. Matesi pagal forma. Dabar nusipirkes duonkepe. Tik nepagalvokit, kad duonkepe tai pati iskepa. Dabar, mazdaug po menesio po ilgu bandymu suradau savo recepta kur ir iskepa graziai ir skonis geras :)[/quote
gal ta duonkepe, kur sumeti visus produktus ir ji pati susimaiso ir iskepa ar reikia jau gatava tesla det?
Kiausinius is vakaro idedam i saldymo kamera. Ryte iseme dedame valandziukei i silta vandeni. Jei kiausai suskilineje galim atsildyti be vandens (trupyti palaike mikrobangei, prie radiatoriaus, peciaus ir t.t). Atskyre baltymus iskepame su prieskoniais. Trynius dedame ant baltymu o po to tepame ant duonos. Pirmyn.
Pradzioj kepiau orkaitej. Matesi pagal forma. Dabar nusipirkes duonkepe. Tik nepagalvokit, kad duonkepe tai pati iskepa. Dabar, mazdaug po menesio po ilgu bandymu suradau savo recepta kur ir iskepa graziai ir skonis geras :)[/quote
gal ta duonkepe, kur sumeti visus produktus ir ji pati susimaiso ir iskepa ar reikia jau gatava tesla det?
Kazkuriam poste sitoje temoje yra mano duonos receptas, tikrai skani duona iseina ir labai lengva pasigaminti, uztenka ir orkaites
Sirdeles isverdam su prieskoniais, nupilam sultini, atsaldom.
Isverdame bulves, sutrinam kose.
Svogunus pakepinam kol pasidarys auksines spalvos. Toliau sudedame per burokine tarka sutarkuotas morkas. Dar trupuciuka veliau grybus. Viska apkepinam.
Sirdeles ir atvesusias darzoves su grybais sumalame mesmale. Gerai ismaisome.
I kepimo forma dedame pirma sluoksni bulviu koses, antra sumaltas sirdeles su darzovemis ir grybais, trecia bulviu koses, ketvirta sirdeles su darzovemis ir gryb, penkta bulviu koses.
Virsutini sluoksni istepeme isplaktu kiausinio tryniu.
Kepame 45-50 min 200 laipsniu.
As dariau is 1kg sirdeliu, apie 3 kg bulviu. Dziovintu baravyku vietoj pagal recepta pievagrybiu. Visa kita pagal recepta. PS dziovintus baravykus pries kepinant uzpyliau karstu vandeniu, kad isbrinktu.
Uzmerkiam baravykus
Kepinam darzoves su grybais
Sirdeles ir darzoves sumaltos su mesmale
Bulviu kose paruosta
Pirmas sluoksnis
Antras ir ketvirtas sluoksniai
Virsutini sluoksni istepam kiausinio tryniu ir i orkaite
Vista pamusiau, papipirinau, i dziuveselius ir i keptuve.
Ryziai. Si virimo buda ismokau budamas ispanijoje. Ryziu ir vandnes proporcija 1:2. I puoda ipilame aliejaus, kad uzdengtu puodo dugna ir dar ciu ciut, ir imetam kelias skilteles cesnako. Ji pakepiname ir tada iberiam pirma ryzius, o tada vandeni. Nieko nemaisant uzviriname ir sumaziname iki mazos ugnies (pas mane elektrine kaitlente, tai padariau ant 3 padalos). Kai pavirsiuje nebesimato vandens, isjungiam ir paliekam dar pabringti.
Vista pamusiau, papipirinau, i dziuveselius ir i keptuve.
Ryziai. Si virimo buda ismokau budamas ispanijoje. Ryziu ir vandnes proporcija 1:2. I puoda ipilame aliejaus, kad uzdengtu puodo dugna ir dar ciu ciut, ir imetam kelias skilteles cesnako. Ji pakepiname ir tada iberiam pirma ryzius, o tada vandeni. Nieko nemaisant uzviriname ir sumaziname iki mazos ugnies (pas mane elektrine kaitlente, tai padariau ant 3 padalos). Kai pavirsiuje nebesimato vandens, isjungiam ir paliekam dar pabringti.
Dar viena ryziu virimo buda zinau. Proporcija vandens ir ryziu 2:1, bet 100% negarantuoju. Uzdedame puoda ant pilnos ugnies, palaukiam kol jis ikais, tada supilame ryzius ir subere juos maisome, po keliu min ipilame pora saukstu aliejaus ir maisome ryzius toliau keleta minuciu, tada supilame verdanti vandeni ir maisome tol kol uzvirs vanduo, tada sumaziname ugni ir paliekame ramybeje kokiom 8 minutem, uzgesinam ugni ir paliekam geram pusvalandziui. Jokiu vandens nupilinejimu ir ryziai nebuna sulipe.
Siandien pietus. Kotletai-maltiniai kepti orkaiteje.
I 1 kg farso idedame smulkiai pjaustytus 2 didelius svogunus, 3 kiausus, prieskoniu, truputi vandens. Viska gerai ismaisome ir i saldytuva 1 val.
I atskira inda imusame 3 kiausus, itarkuojame 100 gr fermentinio surio, 200 gr majonezo. Gerai ismaisome.
Formuojame kotletus su idubimu ir dedame i aliejum patepta skarda.
Smulkiai supjaustome 1 svoguna ir dedame i farso duobutes.
Isplakta kiausiniu, majonezo ir surio mase uzpilame ant kotletu, sauname i orkaite. Kepame 30 min 200 laipsniu.
Skanaus ;)
Laisvalaikis :)
Kurnik receptas
Tesla: 350 gr miltu, 100 gr sviesto, 1 kiausinis, 50 ml pieno, 3 valg.saukatai grietines, sodos (as dejau arbat.sauksteli kepimo milteliu).
Lietiniai: 1 kiausinis, 350 ml pieno, 5 valg.saukstai su kaupu miltu, druskos.
Idaras: 700 gr virtos vistienos, 30 gr sviesto, 2 valg.saukstai miltu, pieno, 500 gr grybu, 1 svogunas, 1 stikline ryziu, petrazoles, pipirai, prieskoniai, zoleles.
Tesla- istrinam sviesta, kiausini, supilam piena. Grietineje nugesinam soda, suberiame miltus ir gerai ismaisom. Dedame i saldytuva 40 min.
Iskepam lietinius. Man gavosi 5 vnt.
Vistienos idaras- vistiena suplesom nedideliais gabaliukais. Is sviesto, miltu ir pieno padarom bechamelio padaza, dedame prieskonius savo nuoziura. Kai padazas pradeda tirsteti sudedame vistiena ir gerai ismaisom.
Grybu idaras- svoguna su grybais gerai pakepiname, druska, prieskoniai.
Ryziu idaras- isverdame ryzius, druska, petrazoles.
SURINKIMAS: tesla daliname i dvi nelygias dalis. Vienas turi buti truputi didesnis. Is mazesnio gabalo kociojam pagrinda. Jis turi buti 3-4 cm didesnis nei iskepti lietiniai. Ant pagrindo dedame vista, lietini, ryziu,lietini, grybus, lietini ir t.t. Kai visus lietinius sudeliosit, ant idaro virsutinio sluoksnio dedate is didesnio teslos gabalo iskociota blyna. Uzdejus virsu, pagrindo krastus pakelaime ir sulipdome su virsutiniu sluoksniu. Kai uzdesite virsu, teslos pertekliu nupjaukite ir is jos pasidarykite pagrazinimus. Kepti reikia pusantros valandos 180 laipsniu. SKANAUS :)
Lietiniai
Ryziai
Grybai
Vista
Bechamel padazas
Bechamel su vista
Pagrindas
Pirmas sluoksnis
Antras sluoksnis
Trecias sluoksnis
Ir t.t
Uzdetas virsus
Papuosta
Iskepe
As tai ant dietos, ir padariau didele klaida kad i sia tema uzlindau :) Super gerai atrodo, speju, kad dar skaniau yra nei atrodo :) Pagarba ir spaudziu desine uz tokius sedevrus :)
2010-04-14 balta duona (toste)
2010-04-15 Greita vakariene. Darzoviu troskinys su trupuciu spirguciu ir farsu.
Pakepinam spirgius, farsa, darzoves
Pasigaminam bechamel padaza
Viska sumaisome
Skanaus
Tonis krutesnis uz Oliveri 8)
Octavia 2,0 TDI
Duonos jau apie menesi nebeperku. Vakar kepta
Na ką tu pasakysi,čia ne kulinarija ,o poezija.
zenonas
man jau ausys linksta :)
2007 Škoda Octavia (BLACK),1.4MPI, Ambiente, VILNIUS
Rytoj bus ausys :)
Toni, duona kepi spec prietaise ar orkaiteje.
Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW
Forma tai kai kepykloj kepta būtų, apačioj dar sraigtas turi būt kepale :bigsmile:
Ex '06 Škoda Octavia Combi TDi
VAG forever...
Pradzioj kepiau orkaitej. Matesi pagal forma. Dabar nusipirkes duonkepe. Tik nepagalvokit, kad duonkepe tai pati iskepa. Dabar, mazdaug po menesio po ilgu bandymu suradau savo recepta kur ir iskepa graziai ir skonis geras :)
blyn... skaudi sita tema, kai per visa diena suvalgyta: gabaliukas vistienos, cipsu pakelis su drauge per pus... ir du buteliai alaus...
Kaip jaustis? atvaziavo pas mane, pagulejom, paziurejom tv, o valgyt tai uzmirso padaryt.... :D
Octavia 07 1.9 TDI
Pagal uzsakyma i namus :)
Oliveris ispustas burbulas. Viska daro is knygu :)
Kas be ko burbulas, kai jo vardas eina kaip prekinis zenklas, tai jam visur reikia reklamuotis, kad vardo kaina nekristu, o kad ten jis stabuklus kazkokius daro tai pasaku pasakos, kazkaip abejoju, kad iskarto jis isvirtu cepelinus, vedarus ar sakoti iskeptu :)
1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04
Octavia 2,0 TDI
Yra receptu kur suberi visus produktus pagal eiles tvarka ir kepi. Skanesne pagal savo recepta, ja maisai rankom tada dedi i duonkepe
Siandien pusryciai: kepti kiausiniu baltymai su saldytais tryniais
kaip idomiai... niekada nemaciau ir negirdejau apie toki dalyka,kaip saldyta tryni... :)
Octavia 07 1.9 TDI
nu jooo, idomiai
2007 Škoda Octavia (BLACK),1.4MPI, Ambiente, VILNIUS
Kiausinius is vakaro idedam i saldymo kamera. Ryte iseme dedame valandziukei i silta vandeni. Jei kiausai suskilineje galim atsildyti be vandens (trupyti palaike mikrobangei, prie radiatoriaus, peciaus ir t.t). Atskyre baltymus iskepame su prieskoniais. Trynius dedame ant baltymu o po to tepame ant duonos. Pirmyn.
neponial, o kam juos deti i kamera, o poto atsildyti???? cia jie taip vientisi geltoni patampa ar kaip? :)
2007 Škoda Octavia (BLACK),1.4MPI, Ambiente, VILNIUS
Jeigu ju neusaldysi jie bus skysti. Po usaldymo atsiles trynys lieka tvirtas :)
nu tikrai tu Oliveris :)
2007 Škoda Octavia (BLACK),1.4MPI, Ambiente, VILNIUS
Siandien pietums zadeta ausis :)
2010-04-24 duona
toki patiekala nebent tik su naminiais kiausais. Parduotuviniu nedrysciau.
Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW
Siandien - bulviu uzkepele su kalakutu sirdelem ir grybais.
Reiks: Sirdeliu 600 gr, grybu 400 gr, bulviu 2 kg, morku 2 vnt, svogunu 2 vnt, kiausinis 1 vnt, pieno 150 ml, druskos, prieskoniu, pipiru.
Sirdeles isverdam su prieskoniais, nupilam sultini, atsaldom.
Isverdame bulves, sutrinam kose.
Svogunus pakepinam kol pasidarys auksines spalvos. Toliau sudedame per burokine tarka sutarkuotas morkas. Dar trupuciuka veliau grybus. Viska apkepinam.
Sirdeles ir atvesusias darzoves su grybais sumalame mesmale. Gerai ismaisome.
I kepimo forma dedame pirma sluoksni bulviu koses, antra sumaltas sirdeles su darzovemis ir grybais, trecia bulviu koses, ketvirta sirdeles su darzovemis ir gryb, penkta bulviu koses.
Virsutini sluoksni istepeme isplaktu kiausinio tryniu.
Kepame 45-50 min 200 laipsniu.
As dariau is 1kg sirdeliu, apie 3 kg bulviu. Dziovintu baravyku vietoj pagal recepta pievagrybiu. Visa kita pagal recepta. PS dziovintus baravykus pries kepinant uzpyliau karstu vandeniu, kad isbrinktu.
Uzmerkiam baravykus
Kepinam darzoves su grybais
Sirdeles ir darzoves sumaltos su mesmale
Bulviu kose paruosta
Pirmas sluoksnis
Antras ir ketvirtas sluoksniai
Virsutini sluoksni istepam kiausinio tryniu ir i orkaite
Stai kas gavosi
Sios dienos pietus: vistos krutinele su ryziais.
Vista pamusiau, papipirinau, i dziuveselius ir i keptuve.
Ryziai. Si virimo buda ismokau budamas ispanijoje. Ryziu ir vandnes proporcija 1:2. I puoda ipilame aliejaus, kad uzdengtu puodo dugna ir dar ciu ciut, ir imetam kelias skilteles cesnako. Ji pakepiname ir tada iberiam pirma ryzius, o tada vandeni. Nieko nemaisant uzviriname ir sumaziname iki mazos ugnies (pas mane elektrine kaitlente, tai padariau ant 3 padalos). Kai pavirsiuje nebesimato vandens, isjungiam ir paliekam dar pabringti.
Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW
Dar viena ryziu virimo buda zinau. Proporcija vandens ir ryziu 2:1, bet 100% negarantuoju. Uzdedame puoda ant pilnos ugnies, palaukiam kol jis ikais, tada supilame ryzius ir subere juos maisome, po keliu min ipilame pora saukstu aliejaus ir maisome ryzius toliau keleta minuciu, tada supilame verdanti vandeni ir maisome tol kol uzvirs vanduo, tada sumaziname ugni ir paliekame ramybeje kokiom 8 minutem, uzgesinam ugni ir paliekam geram pusvalandziui. Jokiu vandens nupilinejimu ir ryziai nebuna sulipe.
2010-04-26 naktipieciai
Duona, krienai, kumpis
drutas maistas dar + :beer: :)
1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04
Siandien pietus. Kotletai-maltiniai kepti orkaiteje.
I 1 kg farso idedame smulkiai pjaustytus 2 didelius svogunus, 3 kiausus, prieskoniu, truputi vandens. Viska gerai ismaisome ir i saldytuva 1 val.
I atskira inda imusame 3 kiausus, itarkuojame 100 gr fermentinio surio, 200 gr majonezo. Gerai ismaisome.
Formuojame kotletus su idubimu ir dedame i aliejum patepta skarda.
Smulkiai supjaustome 1 svoguna ir dedame i farso duobutes.
Isplakta kiausiniu, majonezo ir surio mase uzpilame ant kotletu, sauname i orkaite. Kepame 30 min 200 laipsniu.
Skanaus ;)
sita butinai reiks isbandyti :) tik be svogunu uzpilo, nemegejas kepintu svogunu.
Mmm, geras, alternatyva paprastiems kotletukams :)
Aš irgi kažkada pamėginau čia Tonio prisižiūrėjęs, tai viskas baigėsi tuo kad šeštadienio pietumis turiu rūpintis aš :~
EX 96 Felicia 1,3 LPG
94 Audi 80 avant 1,9 TDI
Beda, Egi, beda... :D
Octavia 07 1.9 TDI
man kadangi niekas negamina tai vakariene buna pagaminta is to kas yra saldytuve :D
O saldytuvo atsargos priklauso nuo to kas uzplauke parduotuvej :D
'06 Octavia 2.0l 147kw vRS TFSI
Gal pabandyk antra darba susirast? nes jauciu,kad kitaip galesim tau gamint Skodaklubo prijuoste su tuo zaviu vireju tiurbanciku ant galvos.... :D
Octavia 07 1.9 TDI
Yra geresnis budas :) jei nenori gaminti kita patiekala pagamink nekoki :). Gal tada zmona atleis is virejo pareigu:)
:bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:
2007 Škoda Octavia (BLACK),1.4MPI, Ambiente, VILNIUS
Bulbos su rugpieniu :)
As dar siandien kotletukus kapoju :)
Siandien vakarienei vistienos blauzdeliu mesa su paprikom
Nuimam nuo blauzdeliu mesa - 6 blauzdeles
Daugmaz uzmarinuojam keliom minutem - cesnako puse galvos smulkiai, sojos, aliejaus, druskos, prieskoniu
Susipjaustom paprikas - naudojau zalias, nes jos pigiausios siuo metu
Pakepinam mesyte
Sudedam paprikas ir patusinam kol atrodys valgoma
Patiekta su campari+soda vanduo kokteiliu :)
Nelaiku cia as uzsukau :) Reikia eit uzkast ka nors :)
Siandien kibinai
Paruosta kepti
Pirma keptuve
Antra keptuve
Kibinu pilnas bliudas. 27 vnt, ir kada mes juos sutvarkysim?
Uzvakar ir mes namie kibinus kepem 32 padarem, tik ka paskutinius su alumi suguldziau i skrandi :)
1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04
O kur vaizdai? :D
Puslapiai