Labai lengvai padaromas patiekalas. Darant astresni super prie alaus.
Vistienos file pmirkyta kiausinio plakinyje ir apvoliota kukuruzu dribsniuose: vistienos file supjaustome gabaliukais savo nuoziura. Siek tiek pamusame ir pamarinuojame. As marinatui naudojau vistienos prieskonius, pipirus, raudonos uogines paprikos miltelius, raudoneli, majoneza. Sumarinuota file dedam i saldytuva kokiom 2 val. As marinavau is vakaro. Issiplakam kiausini, kukuruzu dribsnius sutraiskome. File pamirkome kiausinio plakinyje, pavoliojame dribsniuose ir dedame i kepimo skarda. Kepame orkaiteje apie 200 laipsniu 30 min. Skanaus.
Bulviu kose zemaitiskai: isverdam su prieskoniais bulves. Jas sutrinam, iberiam siek tiek miltu, ipilam pieno. Puoda grazinam ant ugnies ir maisydami truputi palaikome.
Idaras: pakepinam spirgucius, idedam sviesto, miltu, pieno. Gerai ismaisome.
I lekste dedame bulviu kose. Lekstes centre padarome duobute ir i ja dedame idara.
Skanaus.
Toks kiausinio virimo budas labai populiarus anglijoje, vadinasi Poached Egg. Bet nera tokios ceremonijos su maiseliais, tiesiog i verdanti vandeni ipilti acto, imusti kiausini ir uzdengti puoda, jie tada labai grazios, apvalios formos buna. Isbandykit, labai lengvas budas, skonis toks pat kaip virto kiausinio, tiesiog nereikia lupti luksto, kai pamaciau sita dalyka, dabar niekada nebeverdu kiausiniu su lukstu :)
Vistos slauneles teslos apvalkale: Nuo slauneliu atskiriam skura bet ne iki galo. Apibarstome prieskoniais ir paliekame, kad pasimarinuotu. Po kokios valandziukes imame ir po skuta dedame fermentinio surio riekele, granatu seklu. Granato neradau pirkti todel dariau be jo. Atsildom Mantingos mieline tesla. 9 vistos gabaliukam reikia 3 lapeliu teslos. Atsildyta tesla pakociojam ir supjaustom juostelem. Vistos slauneles apsukam teslos juostelem. Dedame i skarda. Patepame kiausinio plakiniu. Vietoj granato seklu as i skarda ipyliau siek tiek granatu sulciu. Kepame orkaiteje 200 laipsniu apie 1 valanda. Jeigu teslos virsus per greitai kepa (ruduoja), slauneles uzdenkit folija.
Skanaus.
Toks kiausinio virimo budas labai populiarus anglijoje, vadinasi Poached Egg. Bet nera tokios ceremonijos su maiseliais, tiesiog i verdanti vandeni ipilti acto, imusti kiausini ir uzdengti puoda, jie tada labai grazios, apvalios formos buna. Isbandykit, labai lengvas budas, skonis toks pat kaip virto kiausinio, tiesiog nereikia lupti luksto, kai pamaciau sita dalyka, dabar niekada nebeverdu kiausiniu su lukstu :)
Toks kiausinio virimo budas yra parasytas 153 poste :)
Siandien gaminu:
Paprastas darzoviu salotas (Salotos lapai, pomidorai, agurkai, raudonas svogunas, raudoneliai, oregonas, bazilikas ir druska su pipirais)
Ir Vistienos slauneliu kepsniai : ispjoviau visus kauliukus ir kremzles is slauneliu, paprieskoniavau su vistienos prieskoniais, pamirkiau kiausinio baltyme su tryniu ir druska, apvoliojau miltuose. Kepu keptuveje ant mazos liepsnos, kad iskeptu :)
Turetu buti skanu, paprasta tik uztrunka procesas kol kaula ispjauni
O raudoneliai ir oregonas ne tas pats?
Na tai laukiam kol Tonis pasidalins naminio alaus virimo prigulnybem :D Koki viena kita recepciuka galetu cia papostint... Niam niam :p Juk gerai pavalgius ir atsigert reikia :beer:
O raudoneliai ir oregonas ne tas pats?
Na tai laukiam kol Tonis pasidalins naminio alaus virimo prigulnybem :D Koki viena kita recepciuka galetu cia papostint... Niam niam :p Juk gerai pavalgius ir atsigert reikia :beer:
O raudoneliai ir oregonas ne tas pats?
Na tai laukiam kol Tonis pasidalins naminio alaus virimo prigulnybem :D Koki viena kita recepciuka galetu cia papostint... Niam niam :p Juk gerai pavalgius ir atsigert reikia :beer:
panasu, bet ne tas pats :)
Nesuprantamas man dalykas :D Raudoneliai ir oregonas?? wtf? :D Prieskoniai? :bigsmile:
Taip taip prieskoniai :)
Raudonelis tai praktiskai atitikmuo Oregono. Jis man atrodo auga ir lietuvos lauko salygomis del to pigesnis, taciau Oregonas tai vat jau kitas reikalas, jo ir aromatas stipresnis ir skonis geresnis :)
Kiausiniai be luksto grybu padaze: ant sviesto pakepinam smulkiai supjaustytus grybus(as naudojau saldytus baravykus todel pries tai truputi apviriau).Kai grybai apkepa dedame 3 saukstus miltu. Kai ir sie pagelsta supilame grybu sultini su grietine arba grietinele. Dedame prieskonius, zoleles. Kai padazas patirsteja nuimam nuo ugnies. Padaza dedame i lekste. Ant padazo dedame be luksto virtus kiausinius,sviezias salotas, krapus.
Skanaus.
Biski pasisiukslinau nepadariau vaizdu :(
1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04
Čerkos per mažos.Ir kodėl tik dvi.
10.09.09 Škoda Octavia Combi Elegance 1,6 TDI CR DPF 77KW 105AG Ožkelė-2
Tai kad dviese geriantys buvom. O stikliukai nemaži. Maži atrodo tik šalia tokio "buteliuko"
Skoda Octavia 1.9 TDI
Rytoj isvykstu i baliu. Prikepiau duonos ir grikine boba :)
Labai lengvai padaromas patiekalas. Darant astresni super prie alaus.
Vistienos file pmirkyta kiausinio plakinyje ir apvoliota kukuruzu dribsniuose: vistienos file supjaustome gabaliukais savo nuoziura. Siek tiek pamusame ir pamarinuojame. As marinatui naudojau vistienos prieskonius, pipirus, raudonos uogines paprikos miltelius, raudoneli, majoneza. Sumarinuota file dedam i saldytuva kokiom 2 val. As marinavau is vakaro. Issiplakam kiausini, kukuruzu dribsnius sutraiskome. File pamirkome kiausinio plakinyje, pavoliojame dribsniuose ir dedame i kepimo skarda. Kepame orkaiteje apie 200 laipsniu 30 min. Skanaus.
na o čia kas per įdomumas! Įdomu koks skonis apvalkalo :)
i ta jusu apvalkala dar cili pipiru privaryt tada gerai bus :)
Traski kiaulienos nugarine su bulvytem ir padazu
Mesyte pamarinuojam
Pamarinuta mesyte pamirkome kiausinio plakinyje.
Apvoliojame dziuveseliu ir manu kruopu misinyje.
Dedame i kepimo skarda, ipilame aliejaus.
Pries baigiant kepti, sudedame apvirtas ir supjaustytas bulvytes.
Dar pakepiname kol bulvytes paskrus.
Skanaus
Troskinta triusiena su uzplikyta 5 grudu kose ir padazu.
Bulviu kose zemaitiskai: isverdam su prieskoniais bulves. Jas sutrinam, iberiam siek tiek miltu, ipilam pieno. Puoda grazinam ant ugnies ir maisydami truputi palaikome.
Idaras: pakepinam spirgucius, idedam sviesto, miltu, pieno. Gerai ismaisome.
I lekste dedame bulviu kose. Lekstes centre padarome duobute ir i ja dedame idara.
Skanaus.
Labai įdomus pastarasis patiekalas, neteko matyt :)
As pritariu, kad tokio patiekalo neteko matyti, nors ir mano mama is zemaitijos kilus :)
Sotus pusryciai: kiausinis virtas be luksto, pakepintos desreles astunkojai, bulviu kose, marinuoti agurkeliai.
Sausainukai: saldzios kiaules auseles.
Atsildom mantingos mieline tesla. Atsildyta lapa iskociojam, patepam kiausinio plakiniu, pabarstom cukrumi. Tada lapa sukame is abieju krastu, kad gautusi du vamzdeliai. Susukta gamini supjaustome slapiu peiliu. Supjaustytus gabaliukus dedame i kepimo popieriumi isklota kepimo inda. Kepame kol graziai paruduos.
Skanaus.
Plokstainis su varske.
Teslai pagaminti reiks: sviesto 200 g, cukraus 0,5 stiklines, miltu 16 saukstu, sodos 1 arbat saukst, vanilino 1 valg saukst (as ipyliau vaniles kvapo esencijos), kiausinio tryniu 2 vnt.
Idarui reiks: varskes 700 g, kiausiniu 4 vnt, razinu 3 valg saukst, citrinos esencijos ( as dejau sutarkuotos apelsino zieveles), manu kruopu 2 valg saukst.
I inda supilam miltus, sviesta, kiausiniu trynius issuktus su cukrum, vanile, soda. Minkome kol gausis trupiniai. Jei reikia dadedam miltu. Dedam i saldytuva 1 val.
I kita inda dedame varske, nuplikintas razinas, manu kruopas, kiausinius, tarkuota apelsino zievele.
I kepimo skarda tiesiame kepimo popieriu. Pirmam sluoksniui dedame 2 trecdalius trupini, toliau ismaisyta varske ir vel likusius trupinius. Kepame orkaiteje 170 laipsniu 30-35 min. Skanu su jogurtu.
Paskutiniu momentu, drauges pasiulymu as i varske imaisiau vysnias likusias nuo uzpiltines. Uzpiltine: vysnios uzpiltos degtine :)
Skanaus.
Toks kiausinio virimo budas labai populiarus anglijoje, vadinasi Poached Egg. Bet nera tokios ceremonijos su maiseliais, tiesiog i verdanti vandeni ipilti acto, imusti kiausini ir uzdengti puoda, jie tada labai grazios, apvalios formos buna. Isbandykit, labai lengvas budas, skonis toks pat kaip virto kiausinio, tiesiog nereikia lupti luksto, kai pamaciau sita dalyka, dabar niekada nebeverdu kiausiniu su lukstu :)
oho, reikes pabandyti, o kam actas pilamas??? :)
2007 Škoda Octavia (BLACK),1.4MPI, Ambiente, VILNIUS
turbut, kad baltymas su tryniu kas sau neissibegiotu :bigsmile:
'06 Octavia 2.0l 147kw vRS TFSI
Speju del to, kad jis igautu forma ir vandenyje neissileistu
turbut bus actas pilamas, kad baltyma greiciau sutrauktu, nes kitaip jis kai bkynas koks butu
1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04
reikia pabandyti su actu ir be acto isvirt ir bus aisku tada :)
Octavia 2,0 TDI
nu bandysim kokia diena kas gausis :)
2007 Škoda Octavia (BLACK),1.4MPI, Ambiente, VILNIUS
Vistos slauneles teslos apvalkale: Nuo slauneliu atskiriam skura bet ne iki galo. Apibarstome prieskoniais ir paliekame, kad pasimarinuotu. Po kokios valandziukes imame ir po skuta dedame fermentinio surio riekele, granatu seklu. Granato neradau pirkti todel dariau be jo. Atsildom Mantingos mieline tesla. 9 vistos gabaliukam reikia 3 lapeliu teslos. Atsildyta tesla pakociojam ir supjaustom juostelem. Vistos slauneles apsukam teslos juostelem. Dedame i skarda. Patepame kiausinio plakiniu. Vietoj granato seklu as i skarda ipyliau siek tiek granatu sulciu. Kepame orkaiteje 200 laipsniu apie 1 valanda. Jeigu teslos virsus per greitai kepa (ruduoja), slauneles uzdenkit folija.
Skanaus.
Toks kiausinio virimo budas yra parasytas 153 poste :)
Toni, nenori kokia kavinuke :D o tai jauciu biznis eitu :D
Reikalauju temos pavadinimą pakeiti į "TONIO VYRTUVĖS PASLAPTYS"
Skoda Octavia 1.9 TDI
va va, tikrai reiktu padaryti atskira tema Toniui :)
2007 Škoda Octavia (BLACK),1.4MPI, Ambiente, VILNIUS
Madam tema sukure, gali ir pavadinima laisvai pakeisti :)
1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04
Apie tai tik pasvajot galiu :)
o svajoti sveika :) ir be to, jos kartais pildosi. reikia tik noro ir pastangu :) butu "TONIO UŽEIGA" :D
Dekoju uz man suteikta garbe :) Nepasididziuokit ir aktyviai dalyvaukit sioje temoje :)
Toni,tikriausiai jauti didelį malonumą mus erzindamas.......geraja to žodžio prasme.
zenonas
Labiausiai erzinasi draugaite :) subines i kelnes neikisa :)
a ko tiketis kai taip skaniai seri, cia bet kas su ta beda susidurtu :), bet kaip posakis yra - gero zmogaus turi buti daug :)
1997 Skoda Octavia 1,9tdi SLX 66kW nuo 2008.04
O gal gero uzpakaliuko turi buti daug :D
Is kulinarijos perejo kalba i uzpakaliukus... Kur mygtukas patinka? :D
Octavia 07 1.9 TDI
:bigsmile:
Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW
Is esmes nebuciau patikejusi, kad kazka lankysiuosi masinu puslapyje del receptu :D
Na, ne tik ne tik del ju, bet esme siuo metu - jie :P
tiukau tiukau... o dar Sheri :D :bigsmile:
Siandien gaminu:
Paprastas darzoviu salotas (Salotos lapai, pomidorai, agurkai, raudonas svogunas, raudoneliai, oregonas, bazilikas ir druska su pipirais)
Ir Vistienos slauneliu kepsniai : ispjoviau visus kauliukus ir kremzles is slauneliu, paprieskoniavau su vistienos prieskoniais, pamirkiau kiausinio baltyme su tryniu ir druska, apvoliojau miltuose. Kepu keptuveje ant mazos liepsnos, kad iskeptu :)
Turetu buti skanu, paprasta tik uztrunka procesas kol kaula ispjauni
'06 Octavia 2.0l 147kw vRS TFSI
O raudoneliai ir oregonas ne tas pats?
Na tai laukiam kol Tonis pasidalins naminio alaus virimo prigulnybem :D Koki viena kita recepciuka galetu cia papostint... Niam niam :p Juk gerai pavalgius ir atsigert reikia :beer:
panasu, bet ne tas pats :)
'06 Octavia 2.0l 147kw vRS TFSI
Nesuprantamas man dalykas :D Raudoneliai ir oregonas?? wtf? :D Prieskoniai? :bigsmile:
Octavia 07 1.9 TDI
Taip taip prieskoniai :)
Raudonelis tai praktiskai atitikmuo Oregono. Jis man atrodo auga ir lietuvos lauko salygomis del to pigesnis, taciau Oregonas tai vat jau kitas reikalas, jo ir aromatas stipresnis ir skonis geresnis :)
'06 Octavia 2.0l 147kw vRS TFSI
Zuvyte sezamo patale: zuvyte pamarinuojam, pavoliojam miltuose, pamirkome kiausinio plakinyje, pavoliojame sezamo seklose. Iskepus traski, negali atsitraukt - gliaudai kaip saulegrazas. Tinka prie alaus :)
Skanaus.
Kiausiniai be luksto grybu padaze: ant sviesto pakepinam smulkiai supjaustytus grybus(as naudojau saldytus baravykus todel pries tai truputi apviriau).Kai grybai apkepa dedame 3 saukstus miltu. Kai ir sie pagelsta supilame grybu sultini su grietine arba grietinele. Dedame prieskonius, zoleles. Kai padazas patirsteja nuimam nuo ugnies. Padaza dedame i lekste. Ant padazo dedame be luksto virtus kiausinius,sviezias salotas, krapus.
Skanaus.
cia didesne lekste kam??? :bigsmile:
2007 Škoda Octavia (BLACK),1.4MPI, Ambiente, VILNIUS
Jauciu,kad draugei :D
Octavia 07 1.9 TDI
Aisku kad man :bigsmile:
:bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:
2007 Škoda Octavia (BLACK),1.4MPI, Ambiente, VILNIUS
Puslapiai