Dyzelinio kuro surblio, kuro kiekio reguliatoriaus problema

2 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
GedCet
GedCet portretas
Offline
Last seen: prieš 7 metai 5 mėnesiai
Joined: 2015-06-24 11:14
Dyzelinio kuro surblio, kuro kiekio reguliatoriaus problema

Skoda Octavia 2003 metai, 66 Kw ALH variklis.
Kartais ant šalto variklio perjungiant pavaras užgesta variklis. Apsukos ties laisvosiomis paima ir "pradingsta" ir variklis užgęsias. Užsivedi jau dega "check" lemputė, bet viskas tvarkoje mašina važiuoja, važinėjant po kokio trečio užvedimo "check" lemputė pati užgęsta, kaip ir pasitaisė. Jungiam kompą gaunam tokią klaidą:

17969 - Quantity Adjuster (N146)
P1561 - 35-10 - Control Deviation - Intermittent

Kurio reguliatorius kraštinėje padėtyje nesugeba susireguliuoti. Reikia visą kurio siurblį pastumdyti į kairę ar dešine pusią.

Kuro siurblys (jo elektroninė dalis) turi keturis varžtus, vienas iš jų ant dangtelio, specifinis, uždedi galvute ant "7" ir nesmarkiai užkali. Dėmesio siurblyje aukštas slėgis
dirbant varikliui. Likusius tris varžtelius (ketvirta irgi) reikia tiek atleisti kad užvedus nepradėtu kuras veržtis :)

Reguliavimo esmę pajausite patys jei per daug pastumsite į kairę (stovi po kapotu priešai mašiną) gali laisvos apsukos pakilti tarkim iki 2000 aps. tai jau bus pereboras, jei per daug į dešinę bus per mažai kuro ir variklis nedirbs. Siūlyčiau prieš eksperimentuojant užsidėti atžymas ant korpuso ir visada galėsite grįžti į pradinę padėtį jei "nusigrybavote".

Kaip nustatyti ar jau gerai atreguliavau. Siūlyčiau žiūrėti kiek valgo kuro ant laisvų apsukų, jei tarkim 0,2 lt tai per mažai (variklis šiltas) šiaip mano atveju gavosi 0,4 - 0,5 ltr.

Baigia reguliavimą nepamirškite užveržti atsuktus varžtelius.
Sėkmės darbuose

Tomas
Tomas portretas
Offline
Last seen: prieš 9 mėnesiai 1 savaitė
Joined: 2010-09-12 13:32

Nu niekas taip nereguliuoja tokiu dalyku pirma kuro kiekis priklauso nuo degimo kampo jei degimas isstatytas blogai tai ir kuro kiekis bus blogas. Reikia prisijungti vag pasitikrinti degima jei reikia ji sureguliuoti ir tik tada reguliuoti kuro kieki kuris prie darbiniu paramteru ir laisvu apsuku turi buti apie 4,4-4,6. Autoriaus tema gera bet reikia daryt normaliai o ne naglazamer:)